lauantai 13. heinäkuuta 2013

Apuva !

Aurinkoista lauantaipäivää :)

Olen tässä siivoillut, lähinnä imuroinut vaan ja pölyjä pyyhkinyt, kun TAAS kerran silmäni iski tuohon pöytäryhmään...siis KAMALAN värinen ihan yöks yöks..kirsikkaa, miten ihmeessä olenkaan joskus voinut ihastua moiseen??!

 No, jokatapauksessa tälle tartteis tehhä nyt jotain..eikö?? maalia sutimaan ja äkkiä ja tuolit päällystää. Kuvassa näkyy hyvin kaatuneen kynsilakanpostoaineen jättämä tahrakin, joka ei sitten peity millään, puskee läpi kaikkien lakkojen sun muiden...ja muutenkin en enää kattele tuota väriä,kun en kerta siitä tykkää niin !
Tarvitsisinkin nyt neuvoja maalien suhteen, ilmeisesti kalustemaaliako?!(en siis ole ennen huonekaluja maalannut, siksi arveluttaa aloittaa, jos ihan pieleen menee) ...juu...siis valkoista olin kuitenkin ajatellut :) mitä minun pitää ottaa huomioon, kun alan suihkimaan pensseleiden ja telojen kanssa?? viisaammat neuvokaa tyhmää?? kiitos !  :)

Koiruuskin tuli imuroitua, tulee aina kiehnäämään kun otan imurin esiin, joten jos meinaan saada rauhassa huushollin imuroitua on ensin imuroitava koira,  rakastaa höpsykkä niin sitä <3näihin kuviin ja tunnelmiin, mukavaa lauantaita !

16 kommenttia:

 1. Hio ensin lakkapinta(oletan et tossa on lakka pinnassa)rikki. Sit Otex-pohjamaalia kerros ja pari-kolme kerrosta Empire-kalustemaalia päälle. Ite käytän pientä huonekalutelaa maalauksessa. Alkydipohjaisilla maaleilla saa kestävämmän pinnan vaikka välineiden puhdistus onkin vähän työlästä läträystä tärpätin kans... Viimeisen tärpättikylvyn jälkeen pese välineet vielä pulverivedellä ja huuhtele vedellä, näin kaikki jäänteet lähtee ja pysyvät pehmeinä. Ite en voi kans sietää kirsikanvärisiä kalusteita. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä ohjeista Mervi ! tulostin oikein paperille nuo :)
   hieman pelottaa aloittaa, kun en ole koskaan maalannut, mutta hyvien neuvojen myötä uskon, että jop aminä onnistun :)

   Poista
 2. Rohkeasti vaan toimeen, kyllä se siitä...ja maalikaupasta saa hyviä neuvoja maalin suhteen...:)

  VastaaPoista
 3. Meidän koira pelkää imuria. Hiontaa minäkin suosittelen ihan aluksi, siitä se sitten lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos ! miun hauveli höpsö on ihan höpsönä imurin kanssa, mutta ei kaikki tykkää. Venlakin pentuna pelkäsi, mutta nyt on heti hyörimässä jaloissa, kun vaan kaapista imurin otan :)

   Poista
 4. Sanon niinkuin Irmastiina, siitä vaan.

  VastaaPoista
 5. Samat neuvot antaisin kuin Mervikin eli hionta, otex-tartuntapohjamaali ja päälle empire-kalustemaali. Empireä saa valkoisena tai listavalkoisena (=vähän kellertävämpi valkoinen).
  Vesiohenteisella Helmi-maalilla maalaaminen on miellyttävämpää, mutta lopputulos ei ole niin hyvä. Maalasin jokin aika sitten sohvapöydän Helmimaalilla ja esim yli läikkyneet kahvit on maali imaissut itseensä ja pöytä on nyt ruman läikikäs. Eli en missään nimessä maalaisi keittiönpöytää Helmimaalilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista Katariina ! hyvä kun sanoit, olisin ostanut sitä Helmi kalustemaalia, onneksi en ottanut vielä, tänään sitä kaupassa hypistelin...huh... :)

   Poista
 6. Mervi antoi tuolla jo hyvät ohjeet.Jos ja kun pöytä on puuta,kannattaa hionnan jälkeen pyyhkiä reippaasti märällä luutulla pinnat.Tietysti hiontapölyn poistamiseksi mutta myös siksi että näin ns." tikut" nousevat pystyyn.Sitten vielä kevyt hionta ja puhdistus.
  En kyllä tiedä,onko tuota ongelmaa alkydipohjaisilla maaleilla maalattaessa mutta varmuuden vuoksi kannattaa tehdä :)
  Ja jos olet aloittelija niin maalaa suosiolla pöytä vaakatasossa pölyttömässä tilassa.Valumia tulee ihan jokaisella :)
  Onnea matkaan,hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimenomaan olen aloittelija, en ole kalusteita vielä maalaillut, kaikkea muuta pientä kyllä ... Kiitos neuvoista Ani ! :)

   Poista
 7. Niinpä minunkin pitäisi maalata keittiön tuolit. ainakin sitä suunnittelin täksi kesäksi. Tuntuu vaan menevän niin nopeasti kesä, että tuleekohan maalattua. ;)
  Hyvä kun sain täältä ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ihania ihmisiä <3 ...minäkin suunnittelen kovasti, toteus aika on sitten erijuttu :)

   Poista
 8. Olen maalannut Empiirillä(luonnonvalkoinen) lipastoja. Ja se kestää hyvin kyllä ,kannattaa ottaa puolikiiltävä tai kiiltävä miten itse haluaa. Pienempiä juttuja olen maalannut helmi-maalilla puolikiiltävällä!! Eikun vaan toimeen. Kun muuten tekee monta kerrosta kannattaa välillä antaa kuivua tarpeeksi, ettei uusi kerros vedä entistä kerrosta poijes!!

  VastaaPoista
 9. Hih, mein koiruus kirmaa karkuun ko kuuleeki imurin hurahtavan.. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)