perjantai 26. heinäkuuta 2013

Vattuilua :)

Aamulla heti herättyä ajaa hurautin vattupuskiin 10 km päähän ja hyvin varustautuneena, oli hyttysrollonit ja hyttystakki ja kumpparit ja tietty ämpäri, niin kuin kunnon marjankerääjällä kuuluukin olla.
Se tärkein, eli juotava unohtui kotiin !
Aurinko paistoi täydeltä terältään ja mittari näytti jo silloin yhdeksän aikaan n. +20 ihanaa.... :)

 Vattupuskat oli punaisenaan marjoja..tai..no oli niitä jo aikalailla kerättykin :) maasto oli vanha aukea lie peltoa tai mitä lienee..mutta kiviä kauheastii ja pitkä heinikko ja muutama ojakin..sen tuli ihan konkreettisesti huomattua, kun turvallani makasin yhdessä :) ..onneksi siinä vaiheessa ämpäri oli vielä tyhjä ....
Ei ristin sielua näkynyt ..ihana hiljaisuus, tuuli humisi ja heinäsirkat sirisi.
Tämä on elämää KAIKKI vatut on yksinomaan minun !
Hiki alkoi valua..aurinko porotti, hyttyset ja kärpäset löysivät minut ja janotti..nooh periksi en anna, kerätään nyt kun kerran tultiin....vaihdoin paikkaa ja kompastuin oksiin ja kiviin ja taas nurin, onneksi ei montaa marjaa mennyt maahan :)  (minuun iskee aina marjankeruussa hirvee ahneus, haluisin kaikki heti mulle ja nopeaan) jano yltyi ja minä keräsin ja kompuroin....juomiset olin unohtanut kokonaan ottamatta mukaan niin tohkeissani olin lähtiessäni.
Hikosin ja puuskutin (hyttystakki oli pakko olla päällä) ,,,mutta en lähtis pois ennen kuin ämpäri olis täysi ! ...olin ollut jo siellä halvatun kynnöspeltopusikoissa n.3½ h ja alkoi jo huipata ja silmissä hämärtää, lämmintäkin oli varmaan suorassa auringon paisteessa  +100 .. olin hiestä märkä ja huono olo (ei juotavaa, ei mitään syötävää mukana..no joo vattuja oli) :)
 mutta JESSS!!!! ämpärikin oli täysi !

Tässä sen teille ylpeänä esittelen :)

 kotiin päästyä join varmaan 10 l yhteen menoon janooni ja olokin koheni ja varmaa on että toista kertaa en juomisia unohda kotiin  ja useamman tunnin marjareisulle kannattaa ottaa evästäkin vähän mukaan. !

Nyt on vatut putsattu ja pakastettu, osan jätin itselle herkutteluun, oli pakko käydä jätskiä ostamassa :)
Kyllä metsävattu vaan on paras !  puutarhavatut ovat minusta mauttomia, vaikka komean kokoisia ovatkin :)


Huomenna mattopyykille ja sunnuntaina onkin taas torikirppis :)

Mukavaa kesäistä viikonloppua ja menkäähän marjaan sitä ihanaa super foodia jää metsiin tuhansia kiloja !                                               -Seikku-


4 kommenttia:

 1. Jessus, mikä sissi sä oot ;) Onpas isoja vattuja!
  Oikeen ihanata viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne :D ....jos vattuja on saatava niin niitä on saatava :D

   hyvää viikonloppu myös sulle !

   Poista
 3. Ihaia vattuja! Ovat niin namia! Voi, kun joskus raskisi mehustaa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)