perjantai 13. syyskuuta 2013

Kuvan siirtoa erikeeperillä...vol 1


Heissan !

Lupasin tulla kertomaan, kuinka onnistuu kuvan siirto erikeeperin kanssa.
Voin sanoa, ettei onnistunut mulla, paperin irti hankaamisessa täytyy olla niin varovainen kuin mahdollista, ettei kuva repeä..onnistuin siis repimään kuvan...eli perseelleen meni :D

 Varjostimesta paprin hankaaminen onnistui siihen saakka, kunnes oli keskustan vuoro....kuva repesi :(
hyvin tarttui kyllä, että siinä suhteessa erikeeperi ajaa saman asian kuin Art Medium aine...tai noh..ainakin melkein.....ehkä ei kestä niin hyvin paperin irti hankaamista tai sitten minä en vaan osaa hangata tarpeeksi hellästi :)  revin kuvan kokonaan irti ja yritin pestä varjostinta, mutta muste pirulainen eipä niin vaan lähdekään.... kuvakin jäi ottamatta, kun potutti niin.Puutarjottimeen kuva tarttui tosi hyvin, mutta sama homma liian kovaa hankasin, vaikka olevinaan olin varovainen ja taas kuva repesi keskeltä.....


tässä kohtaa sain sen puhki, eikä se mitään jos vain yhdestä kohtaa, mutta kun iso pala lähtee, niin pilallahan se :( sama homma ...tarjotin pesty...mut periksi en anna.. kerran vielä kokeilen :)

Ehkä kuitenkin varsinkin kankaaseen saa kaikkein parhaimman/kestävimmän kuvan Art Mediumilla
ainakin minä :)

Eli ohjeita kuvan siirtoon:

Tulosta kuva, minkä haluat siirtää.. parempi jälki tulee jos sinulla on lasertulostin (onnistuu toki mustesuihku tulostimellakin)...muista tulostaa kuva peilikuvana, muuten tulee väärinpäin.

Sivele pensselillä kuvan pinta, joko Art Mediumilla tms kuvansiirto aineella tai erikeepperillä laita liimaa reilusti ja joka kohtaan kuvaa sen jälkeen paina kuva esim. tarjottimeen..anna kuivua muutama tunti, mieluusti yön yli, jopa pidempäänkin.

Kun kuva on kuiva..kostuta paperia joko sienellä tai sormin ja ala hyvin hyvin varovasti hangata paperia pois...paperia on niin kauan jäljellä kuvan pinnalla, kun se kuivuttuaan näyttää harmaalta....kostuta taas ja tosi tosi varovasti hankaa sormen päällä tai sienellä pyörivin liikkein kaikki paperi pois.
V`ola ! ja  sinulla on hieno upea kuva, missä ikinä sitten onkin :)
jos painat kuvan kankaaseen silitä kuva paperin poiston jälkeen leivinpaperin läpi näin se pysyy paremmin.
Kuvan pintaan voit hieroa myös kynttilää..ja sitten silittää leivinpaprun läpi, näin paperin jäänteet eivät jää harmaaksi kuvan pinnalle, eli kuva kirkastuu :)
Ja...eikun kokeilemaan !

Aion ottaa uusiksi tämän erikeeperihomman, ennen kuin ostan kuvansiirtoainetta :D
ja nyt koitan olla niiiiiiiiiiiiiiiiiiin varovainen paprun poistossa, kuin suinkin.


Mukavaa viikonloppua murut ! :)


- Seikku -

3 kommenttia:

  1. Sinnikkyys palkitaan, toivon todellakin niin!! Hyvältä näyttää näissä kuvissa, harmi että sitten pala lähti pois. Jossain vaiheessa minäkin mietin tuota siirtoa, mutta en uskaltanut alkaa kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  2. Oho, tämähän mielenkiintoista! En tiennyt tämmöisestä erikeeperin ihmeestä. Eli jään odottelemaan onnistutko, ja keksisinkö jotain tuunattavaa itsellekin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, aion ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)