tiistai 22. lokakuuta 2013

Hakkerit!!!

Heipsan!

Jopas oli isketty/murtauduttu sitten minunkin blogiini, eli laitettu haittaohjelmia, mutta ei oltu onneksi keretty aktivoida niitä (haittaohjelma on ohjelmisto, joka aiheuttaa esim. identiteettivarkauksia ja taloudellisia menetyksiä, sekä poistaa tiedostoja pysyvästi) onneksi tuli varoitus heti googlelta ja nyt on putsattu kaikki.

Kyllä teinkin töitä tämän kanssa, että puhtaaksi sain..huh huh...

Suivii niin nuo rikolliset tietojenkalastelijat...yritetään onkia pankkitunnuksia ja henk.koht.tietoja ja pistetään omia tietojenkalastelu sivuja toisten sivuille ja nää pirut kun on vielä niin ovelia, että kätkevät niitä kuviin..sepä pistääkin miettimään esim. Pinterestistä kopioutuja kuvia, onko ne turvallisia? tai yleensä mistään verkosta kopiotuja, ainakin kuvien alkuperä on hyvä tarkistaa, eli miltä sivuilta ne tulevat.

Tosin, mikä on enää missään turvallista?!

Onneksi on kuitenkin olemassa hyviä torjuntaohjelmia, jotka estävät ja ilmoittavat hyvissä ajoin vaarasta, kuten tässäkin tapauksessa :)


Ja nyt hauvan kanssa ulos :)

Lunta on vielä maassa ja aamulla oli pakkastakin -7 kivan kirpakka ilma :)
loppuviikollehan se jo lupasi +10 ja vettä ja räntää ja kaikkea siltä väliltä.

Lyhdyt tuo valoa ja tunnelmaa, rakastan kaikenlaisia ihania lyhtyjä :)

kuva Sara Garden


Mukavaa tiistaita!- Seikku -


13 kommenttia:

 1. Hui, en ole tuollaisesta tiennytkään....osaisinkohan poistaa ohjelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virus ja haittaohjelmatarkistus ainakin ensin pyörimään :) Siksi kannattaakin verkossa olla varovainen, ettei anna henk.koht.tietojaan julkisesti, niin paljon on vakoiluohjelmia näillä hakkereilla käytössä, joilla saavat mm. tunnuksia ongittua tietoonsa.

   Poista
 2. Ohhoh - ovatpa röyhkimyksiä! Hyvät virustorjuntaohjelmat onneksi hieman turvaavat koneita, mutta kaikkea eivät nekään ennätä - ja paljon on kiinni siitä, mitä itse klikkailee. Eikä sekään varovaisuus aina auta. Onneksi sait putsattua koneesi!
  Mukavaa tiistaita myös sinne!

  VastaaPoista
 3. Jostain haittaohjelmasta tai huolestuttavan vilkkaasta liikenteestä tms. minäkin sain varoituksen jokunen aika sitten, mutten kyllä mitään tajunnut poistella!? Antoiko ohjeet sellaiseen? Sammutin koneen ja purkin yön ajaksi - ja aamulla toimi taas kytkennän jälkeen ihan normaalisti... Olenkohan saastunut? :oO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virusohjelman pyöritin muutaman kerran läpi ja muutaman oudon osoitteen poistin itse.
   Virusohjelma kertoo kun kone on puhdas :)

   Ei ole saastunut, en usko ainakaan :D

   Poista
 4. Oi kamala. Hyvä kun osasit poistaa sen.
  Minäkään en kyllä tiedä mitä pitäisi tehdä.
  Sain myös varoituksen ja sammuti koneen heti. Muuta en tehnyt.
  Toivottavasti pysyvät loitolla.

  Mukavaa illanjatkoa sinulle.♥

  VastaaPoista
 5. No huh. Lieneekö muille tullut ulkomaalaisia sähköpostiviestejä? Olen ajatellut poistaa sähköpostiosoitteen, kun sinne tulvii kaikenlaista kummallista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on jokunen tullut minullekin ja niitä ei todellakaan kannata edes avata, postaa vaan suoraan :)

   Poista
 6. Ohhoh - on ne pirullisia. Mutta hyvä kun kerroit niin täytyykin olla tarkempi. Hyvä kun osasit toimia, mä en oo ihan varma osaisinkos..

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ihan ensimmäisenä ajaa muutaman kerran virusohjelma läpi, sulkea sit kone ja avata uudelleen ja jos vielä herjaa, niin ei kun sama uusiksi. en varmaan olis selvinny minäkään omin avuin, jos olis jo kerennyt aktivoitua ne haittaohjelmat. Onneksi tuo miun selain sulkee heti sivun jos on näkyvissä jotain vaaraa.

  VastaaPoista
 8. Googlen oma palvelu onneksi ilmoittaa vaarasta ja tulee ohjeita miten toimia (nämä blogspot blogithan kuuluvat googleen) näin ainakin minulla teki, eli sulki blogini ja neuvoi mitä tehdä.

  VastaaPoista
 9. Empä ole tollaiseen törmännyt,hyvä tetää kiitos:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)