keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kuvan siirtoa kankaalle ja uusi huppu varjostimeen :)

Heips!

Tänään on ollutkin hyvä päivä askarteluun ja ompeluun.
Vettä satanut koko aamupäivän, joten kaivoin työt esiin ja eikun hommiin :)

Ompeluksesta tuli tällainen, mutta aloitetaan alusta :)
Lupasin ohjetta vielä tuosta kuvansiirrosta ja tässä teinkin sen kankaalle, joka ainakin minulle tuottaa vähän vaikeuksia, kun tahtoo revetä tuo kuva irrottaessa, vaikka kuinka yritän varoa.....

tai sitten en vaan ole tarpeeksi varovainen vieläkään :)

...jos käytät kangasta niin silitä rutut pois kankaasta ennen kuvan siirtoa :)

Valkkaa ensin kuva ja käännä se peilikuvaksi (yleensä kuvankäsittelyohjelmissa on kyseinen kääntämistoiminto) ja lopuksi tulosta kuva.

Levitä siveltimellä kuvansiirtoainetta kuvan päälle, ihan joka kohta kuvasta peittäen tasaisesti.
 Käännä kuva ja paina se kankaaseenPainele/silitä sormin napakasti  kuva kiinni tai voit käyttää myös lusikan kuperaa puolta paineluun niin, että siitä lähtee ilma alta pois ja kuva on tiiviisti kiinni kankaassa
( kuvansiirto ainetta on riittävästi silloin, kun kuva kuultaa läpi paperista)

Anna kuivua muutama tunti tai joissakin kuvansiirtoaineissa jopa vuorokausi tai peräti kaksi.

(itse en ole koskaan niin kauan kuivattanut, yleensä yön yli ja kuivumisprosessia voi nopeuttaa hiustenkuivaajallakin :)

Transfer Gel mitä minä nyt käytän niin siinä kuivumis aika vähintään ½h mutta kuivatan n. 3-4h jotta on varmasti kuivunut, ennen kuin alan rapsuttaa sitä pois.
Kostuta kuva kauttaaltaan joko kostutetulla sienellä tai suihkepullolla ja anna hetki vetäytyä :)Sitten vaan alat pyöritellä VAROVASTI sormin kuvan päältä paperia irti (lähtee yleensä hyvin rullina)

tämä paperin irrotus kuvasta on se kinkkisin homma ja ainakin minä innostun aina vähän liian rivakkaan irroittamaan
Tässä hommassa vaaditaan siis hellää kättä ja kärsivällisyyttä :)

kuva repeää siis TOSI helposti!

Lopuksi annat kankaan vain kuivua ja silität (rauta silkki lämmöllä) leivinpaperin läpi, niin kuva kiinnittyy kankaaseen kunnolla, toiset hierovat ensin kuvan pintaan hieman kynttilää, ennen kuin silittävät...tämä toimenpide poistaa kuvan pinnalta harmautta.... sittenpä voit alkaa tuunailla kuvilla mitä ikinä haluat :)


Minä tein varjostimen suojahupun ja niin kuin huomaat, kuva on hieman repeillyt paperin irrotusvaiheessa, eli siinä EI voi olla näköjään tarpeeksi varovainen :)
surrur surrurrrr.....pitsiä reunoihin :)
 Ja valmis :)


Hupusta tuli hiukan liian suuri tähän varjostimeen ja pienet repeämät vähän suivii, mutta tähän hätään ei muutakaan ollut mihin kokeilla :)Lisään tähän muutaman  suosikkikuvani valmiiksi käännettynä, joita voit vapaasti kopioida :):)

Mukavaa keskiviikkoa!- Seikku -


5 kommenttia:

  1. Oi miten soma varjostin! Ja iso kiitos kopsattavista kuvista :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä näyttää vaikealta tuo homma, mutta kaunista jälkeähän siitä tulee. Blogissani olisi sinulle haaste, käypä kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  3. Huokailin ensin "Mahtavaa, Seikku on laittanut hyvät kuvalliset ohjeet mitä seurata." Sitten tuolla löytyi vielä sokerina pohjalla tulostettavat kuvat. Olit vielä kääntänytkin ne valmiiksi kun ainakin minä olen sellainen, että olisin saanut pitkään pohtia mistä napista ne kuvat saa kääntymään :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)