sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Talakkunnoo ja jäätelökaakkuu :)

Heips!

Eilen ja vielä tänäänkin on markkinat Joensuun areenalla ja sellä eilen pyörähdettiin pikaisesti.
En jaksa sitä markkinahumua ja niitä tilpehöörimyyjiä, joten eipä siellä kauaa viivytty, mut sen verran että näki suurinpiirtein mitä siellä on myynnissä :)
Kaikki mummot kierrettiin läpi, joilla oli oma tekoisia kotileivonnaisia :)
ja lähtipä sieltä jotain hyvää mukaankin mm. kahvikakkua ja sämpylöitä, sekä tietty karjalanpiirakoita.

Talkkuna maistiaiset oli yhdessä pöydässä ja voi elämä, että se on hyvää ..vie kielen mennessään!

Mummoni sitä teki useinkin kun oli lapsi :)

ja niinpä nappasin pussin mukaani.....



ja sunnuntai ruokana olikin sitten talkkunaa...


Karjalais-Savolais perinneherkku :)


Aivan ihanaa voisilmän kera..nams...lurps..siis aivan mielettömän hyvää ja miten nopsaa tehdä ja tuli niin lapsuus ja mummo mieleen :) ..ja kuitua aimo annos :)

Talkkuna suomalainen superaarre *clik*    tuolta voit lukaista talkkunasta jos kiinnostaa :)


Jälkkäriksi viennetta jädekakkua ja hyvää oli tämäkin :)






Eilen kipaistiin vielä Taitokorttelilla ja olihan upeita varjostimia tehty paperinaru-kukista



Tosi nättejä ja miten kivasti tuli valo varjoineen läpi



Aivan ihania! mulla piti muistaakseni olla jossain se härveli millä noita kukkia voi tehdä....hmmm....tuommonen olis ihana ja sais upeen lampun halavalla :)


Kaupasta ostin vielä narsissin ilahduttamaan :)


tuo tähtiruukku lautasineen löytyi kirppikseltä 1€ :)




Mukavaa sunnuntaita ja hyvää uutta alkavaa viikkoa!


-Seikku-

13 kommenttia:

  1. Ja kainuulaisten herkkua myös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Kainuulaisten :) ja taitaapi olla jo tuttu muuallakin suomessa :)

      Poista
  2. Johan on herkkua :) Varmaan oon lapsena syönyt, mutta en sen jälkeen, talkkunaa nimittäin. Ei oikeen mee alas jauhoiset puurot :) Mutta ainahan voisi maistella.
    Jäi taas kerran käymättä tuolla Areenalla, ei tuu viikonloppuna missään käytyä yleensäkään.
    Mukavaa viikon alkua ja etihän se härveli :) ja ala tekemään kukkasia.

    VastaaPoista
  3. Talkkuna oli anoppini herkua,minä en tykänyt.Mukavaa pyhäiltaa:)

    VastaaPoista
  4. Olen talkkunan ystävä, mutta tämä tapa oli minulle aivan uutta. Meillä talkkunajauhot laitetaan viiliin ja syödään sokerin kanssa. Otin ohjeen ylös ja kokeilen ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan :) puurona minusta hyvää, en ole muuten syönytkään..pitänee kokeilla viilin kera :)

      Poista
  5. Talkkuna oli lapsuusaikanani ihan tavallista, sitä keitettiin puuroksi joka syötiin voisilmän ja maidon kera tai sitten talkkuna viilin tai piimän kanssa sekoitettuna. Kun kerroin pari vuotta sitten täällä kirjoituskurssilla tarinassani talkkunapuurosta, ei kukaan ollut siitä tiennyt. Mutta talkkuna on tosi savolainen ruoka ja minä nappaan aina mansikkakarnevaalien myyntipöydältä talkkunapussin, tuota samaa "savolaesta talakkunoo" ja sekoittelen viiliin. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans mummo teki talkkunaa ja sitä syötiin ison voisilmän kera ja herkkua oli :)
      Viilin kanssa pitää miun kokeilla silleen en ole maistanut.

      Poista
  6. Nuorin veljeni söi aina nuorena iltapalaksi talkkunaa viilin kanssa. Siinä on hauska maku, johon jää koukkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viilin kanssa monelle tuttu, minä vaan puurona olen pistellyt ja iso voisilmä seurana :)

      Poista
  7. Oli ihan uusi asia, että talkkunaa voi keittääkin :) Lapsuuden kodissa sitä syötiin piimän kanssa ja kun haluttiin herkutella niin maitorahkaa, sokeria ja puolukkaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)