maanantai 18. elokuuta 2014

Syksyä ilmassa ja kesämaisemia

Heissan pitkästä aikaa..kesä on kohta mennyt menojaan, vaikkakin elokuu vielä virallisesti kesää onkin :)
Illat pimenevät ja on aika kaivella kynttilöitä esiin :)

on kyllä saatukin nauttia aivan mahtavasta kesästä ilmojen puolesta ja jotenkin tuntuu nyt niin vaikealta päästää kesästä irti, vaikka syksyssä ja talvessakin on ne omat hyvät puolensa niin silti haikeus valtaa mielen..Tosi paljon muuten pihlajissa marjoja..eikös se jotenkin näin mennyt se vanha sanonta, että jos on paljon marjoja tulee vähäluminen talvi, koska pihlaja ei kahta taakkkaa jaksa kantaa...


kauniita :)

Nyt muistellaan vähän elokuun alkupäiviä ja reissua mummon kanssa karjalan laulumaille :)

Ilomantsilaiset runonlaulajien pirtit ovat suojeltuja kulttuurirakennuksia, joissa järjestetään myös tapahtumia. Runonlaulun historiaan voi tutustua Simana Sissosen runopirtissä Mekrijärvellä ja Mateli Kuivalattaren museoaitoissa Parppeinvaaran Runokylässä. Nykyaikaistetussa karjalantalossa, Runonlaulajan Pirtissä, helkkyvät kesäisin kantelesävelet. Jokakesäiset kanteleleirit kokoavat nuoria harrastajia ympäri Suomen uudistamaan ja ylläpitämään kanteleen soiton perinnettä.


Ilomantsissa pyörähdettiin Parppeinpirtillä


Komeita maisemia ihailemassa :)ja kaunista pirttiä ja upeata pihapiiriä :) Kojut ja myymälät ol kiinni ja pihapiirissä kunnostustyöt meneillään, joten varsinainen turistikausi oli jo ohi.


mutta ainahan voi maisemia ihailla :)


Parppeinpirtin tsasouna. Helle oli aivan sietämätön tuona päivänä mittari paukutteli +30 joten hyvin tarkeni kierrellä :)

Ilomantsin kaunis evankelis-luterilainen puukirkko vuodelta 1796 on yksi Suomen värikkäimmistä kuvakirkoista, "sadan enkelin kirkko". Evankelis-luterilainen seurakunta on perustettu vuonna 1653.
Kaunista
 Kellotapuli

Ilomantsin ortodoksinen kirkko

Ilomantsin pyhän profeetta Elian kirkko on Ilomantsissa sijaitseva Suomen suurin ortodoksinen puukirkko. Viisikupolinen kirkko on vuodelta 1892...  jonne ei sisään voinutkaan mennä, oli hautajaiset meneillään....


Sitten ajaa hurautettiin  entiseen  Pääskynpesään nykyiseen Toivonlahteen syömään :)


Ja kylläpä ruoka maistuikin näissä maisemissa :)Kyllä teki mieli pulahtaa veteen :)


Olihan siinä uimarantakin ja väkeä uimassa, mutta ei tietenkään minulla uimapukua mukana...
silmä ja sielu lepäsi :)


Toisena päivänä mummo kyytin ja ajelua Kontiolahdelle päin :)Selkien upeat maisemat...


Pollet oli ehdottamsti pysähdyttävä kuvaamaan :) ihmettelin vaan ressukoita kun kamala kuumuus ja ei mitään varjopaikkaa ollut koko aitauksessa :(Tämän komistuksen kanssa tein lähempääkin tuttavuutta :)Kontiolahden satamaa ja höytiäistä
Höytiäisen kirkkaat uimavedet :)Mönnin sillalta maisemaa...
Selkien ja Mönnin maisemaa...

Selkien vaarat...
Tie tyhjyyteen :)
Torilla vielä pallojätskit ja siitä oli helteinen päivä tehty :)

Mummo pääsi suden kainaloon :)


Ihania kesämuistoja jää tältäkin kesältä varastoon, joita on sitten kiva muistella ja kaivaa kuvat esiin kun kylmä ja sade piiskaa ikkunoita :)


Tuunaus ym puolella ei oikein ole tapahtunut mitään koko kesänä.....


vauvalangasta muutamat vauva conversit ja muutamat taulut, siinäpä ne on..ikkunan pokatkin on vielä takaipihalla odottelemassa.Jospa sitä tässä syksyn tultua taas innostuis jostakin :)

Pelargoniat innostuivat kukkimaan komeasti vaikka muten osa kukista jo alkaa mennä mm lobeliat saanut jo kiskoa pois ruukuistaan melkein kaikki.Oikein ihanaa elokuista viikkoa sinulle sinne ruudun taakse!


-Seikku-

6 kommenttia:

 1. Voi - Höytiäisessä on tullut uitua muutamankin kerran:)
  Ihania kuvia - ja minä yritän pitää kiinni siitä, että elokuu on vielä kesäkuukausi pimentyvine iltoineen. Tänään, kun vettä tulee kuin saavista kaatamalla, se on vähän vaikeaa, mutta yritys on kova!
  Upeita elokuun päiviä ja iltoja!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa maisemaa ja niin kesäisiä kuvia :-) Tylsää kun kesä loppuu, mutta ihan kiva tätä sateen ropinaakin on kuunnella :-)

  VastaaPoista
 3. Kyllä oli hienot maisemat ja muutkin kuvat! Tuota torisutta olen aatellut iteki kuvata monta kerta kun siitä kävelen ohi melkein joka päivä :) No ei tietty ole kamera mukana :)
  Niin se on tämäkin kesä mennyt..tuli kärsittyä helteestä tavallista enemmän. Ja jäi puutarha ja kukkapenkit vähemmälle hoidolle, mutta vaihteeksi näin meni kesä töiden parissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienosta markapostauksesta.
  Muistot tuolta tuli mieleen, kiertelimme 11v. sitten noita seutuja.
  Ilomatsin Evankelis-Luterilaisen kirkon pihalla on Pietari Kurvisen hauta tai oliko se muistokivi.
  Todella kauniita maisemia.

  VastaaPoista
 5. Todella hienot kuvat, pitsiliinat ihania ja kaikkimaisemat, Joensuu on ollut minulle rakas kaupunki, josta muutin nuorena pois sieltä työn perään. Sinne haluaisin vielä takaisin eläke päivilleni. Itse sain synttärilahjaksi sinisen kastehelmi kynttilälyhdyn. Tervetuloa blogiini myös.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)