sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vitriinin tuunaus ja Iskias jupinaa...

Heipsan!

Lenkki on tehty ...hyvin hyvin varovasti...ai miksikö? no siksi, kun on niin vietävän liukasta ja tuo selkä pitää aika hyvin liikkeet rajoitettuna, ettei ihan juoksuksi pistetä sentään. Siis minähän olen sairastanut tätä selkääni jo muutaman vuoden..kalularangasta lannerankaan alkaa olla paskana koko ruoto!!!

No tällä kertaa kaiken sai aikaan...innostus/hulluus.."minun on saatava uusi vitriini" jo tuossa syksyllä podin tuota kuumetta, kunnes silmiin sattui sitten FB-kirppiksellä sopivan kokoinen vitriini mulle tuunattavaksi, eikä hintakaan ollut kuin 20€....tämä tapahtui siis jo lokakuun lopulla.

Eipä aikaakaan kun sain hakukaverin vitriinille ja niinpä sitä ex-miehen kanssa kera peräkärrin lähdettiin hakemaan, vaikka minulla oli flunssa iskemässä ja nenä vuosi kuin sulhaspojan.. m----u ei kun matkaan vaan...tämäkin tapahtui lokakuussa...tarkemmin ottaen 23.10 :D :D ....

OK! talo löytyi ja myyjä vitriininsä kanssa myös...jee  4krs. Onneksi hissi.
silti luin mielessäni isä meidän rukousta ja eri toten pyysin varjelemaan selkääni, kun tiesin jo sen vaivat ennestään, taisin siinä rukoilla ex-ukonkin selän puolesta.

Siis vitriini oli HELVETIN painava ja on sitä edelleenkin, mutta silloin naama irvessä hiissasimme sen hissiin...muistelin oikeita nosto tapoja "jousta polvista jne..." ulko-ovelta vielä kantaa retuutettiin sitä varmaan 30m... välillä maahan laskien ja entäs se nosto sitten sinne peräkärriin???!!!
Kirosin kuin mehtäläinen ja niin tais tehä ex-ukkokin ja palelin,.. kamala horkka päällä....
Saatiinhan se vitriini viimein tuotua Heinävaaraan ja sama rumba sen saamiseksi sisälle...siinä vaiheessa jo exäkin kirosi selkäänsä ja minä kuorossa nenää hihaan välillä pyyhkien.

JESSS.... mutta,  minullapas se oli uusi hieno vitriini..ihaillen seisoin pesuhuoneessa :) en muista enää oliko exä kovinkaan ihastunut, mutta luulen että ei :D

Samalla reissulla vaihtoi exä vielä talvirenkaat ja se renkaiden nostelu oli visiiin sitten se viimeinen tikki..itkin ja kirosin, kun raahasin renkaita säilöön ja palelin!!
Mutta, niinpähän oli vitriini vessassa ja renkaat vaihdettu ja kuume 39,4 tämäkin tapahtui silloin 23.10 :D

Sittenpä kaaduinkin sänkyyn potemaan tautia ja seuraavana aamuna iski jätkyttävä kipu perskankkuun ja takareiteen, voitelin mobilaatilla ja söin särkylääkettä, niin kuumeeseen kuin perskankkukipuunkin....
Välillä siinä hioin vitriiniä ja taas pötkölleen...

En tollo tajunnut kivun johtuvan selästä, koska se ei siellä tuntunut....luulin vaan jonkun lihaksen kankusta piriform? tms vaan kipeytyneen.

Koiraa käytin pissillä ja kävely oli tuskaa n.20m välein piti kumartua, että kipu helpottaa takareidessä ja siinä vaiheessa poltti jo polvitaivettakin..kieltämättä olen voinut näyttää naapureiden mielestä aika kummalliselta, kun muutama askel ja kumarrus ja taas muutama askel ja kumarrus, varmaan aattelivat et mikähän rituaali lie menossa..silloin kuitenkin aloin epäillä, et nyt on jotain muuta ja eikun kotiin päästyä ystävämme googleen :)  ja oireiden mukaan minulla oli joko selkärangan ahtauma tai sitten välilevynpullistuma...itse olin ihan varma, että oli luhistunut koko ranka tuohon perseen päälle :(

Lääkärille soittoa ja ei aikoja...eipä niin....menin kummiskin...ja sain kaks kipupiikkiä yksi kumpaankiin kankkuun ja epäilyn pullistumasta saate sanoina...
Seurataan janyt ei kuvata.
Tässä on nyt seurattu kohta 3kk ja pahin kipu on onneksi hellittänyt ja kumartelu jäänyt pois, mutta tuo oikean jalan pistely on jäänyt jatkuvaksi..takareisi, pohje ja koko jalkaterä ja istua ei kauaa anna kerrallaan, vaan alkaa jomottaa kankkua/selkää ja pistellä reittä ja pohjetta ja jalkaterää (varpaita).Tosi inhottavaa!
Jännitän vielä liikkuessani ilmeisesti jotenkin selkää, eli varon lannarankaan kohdistuvia liikkeitä (magneettikuvattu 2013 ja silloin löyty ristiluun ja alimman lannerangan nikaman välistä pullistuman esiastetta)
Jännityksen seurauksena yläselkä sitten rasittuu ja niinpä olen valvonut kaksi yötä nyt rintarangan  ja lihasten kipujen kanssa (luusillat ja kulumat) jotka on helvettiä nekin, kun ei auta edes särkylääkkeet...eikä kyllä Sirdaludkaan :(

Varovasti olen koittanut venytellä ja tehdä pieniä jumppalikkkeitä (pumppaus) tuohon lannerankaan kohdistuen ja 2.2 on taas lääkärille meno....
Kaiken lisäksi se flunssa jätti poskiontelotulehduksen krooniseksi, nytkin päällä tai itse asiassa just loppui antibiottikuuri. Seuraava vaihe onkin sitten punkteeraus jos ei asetu :( jota pelkään kuollakseni :(

Onko kukaan teistä  kärsinyt tai kärsii samasta vaivasta? Enkä tarkoita nyt poskiontelotulehdusta, tai miks ei sitäkin :)  nyt olis vertaistuki tarpeen :)
Miten kauan teillä on nuo pullistuman oireet kestäneet? paraneeko ne yleensä koskaan itsestään? oletteko mistä saaneet avun, muusta kuin tietty leikkaus? jos sekään auttanut? jumppa?

Kiitos :)   Ainiin se vitriini :)Eikös vaan tullut hieno?? :)  nupit kävin ihan ostaan Sarustiikasta :)

Ja se on varma, en ikinä EN IKÄNÄ nosta tätä enää, joten kasvattakoon jalat itselleen tai seisköön tuoassa nurkassa, vaikka tuomiopäivään!
Nostot tai siirrot saa tehdä joku muu. Ex-mieskin (raasu) kärsii nyt  ehkä?samasta vaivasta (jalan puutuminen ja selkä kipu) ja kaikki tuon viheliäisen vitriinin syytä!!! (ex-ukon mielestä varmaan minun, koska minä sitä halusin)

Vihaan ja rakastan sitä! siis tuota vitriiniä!


Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!


-Seikku-

4 kommenttia:

 1. Oi ihme, jopa tuli iso vaiva tuosta reissusta. Vaan hieno on vitriinikin! Ei kyllä ole noin vaikeeta selkävaivaa ollut, vaikka välillä juiliikin.
  Toivottavasti selviää siellä lääkärissä jotain. Oisko hyvästä fysioterapiasta apua, en siis tarkoita mitään hierontaa. Kyllä vaan lihakset jännittyy kun koko ajan pitää varoo...

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos..tosin olisi voinut helpommallakin..

  VastaaPoista
 3. Kaunista tuli. Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava vitriini!! Niin paljon ostamme tässä maailmassa uutta, kun tuunaamallakin saa niin persoonallista hienoa yehtyä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne ilahduttavat aina :)